Stévie : přírodní alternativa cukru a sladidel : hříšně sladká, ale zdravá / Barbara Simonsohnová ; z německého originálu Stevia ... přeložila Milada Burianová
Material type: TextLanguage: čeština Original language: němčina Publisher: Praha : Ikar, 2013Edition: Vydání prvníDescription: 238 stran : ilustrace, 1 mapa ; 21 cmContent type: text Media type: bez média Carrier type: svazekISBN: 978-80-249-2127-3Other title: Přírodní alternativa cukru a sladidel - stévieSubject(s): stévie sladká | sladidla | léčivé rostliny | fytoterapie | zdravá výživa | jídla | Stevia rebaudiana | sweeteners | medicinal plants | phytotherapy | healthy eating | meals | stévie sladká léčivé rostliny sladidla kuchařské receptyGenre/Form: populárně-naučné publikace | kuchařské recepty | popular works | cookbooksSummary: Alternativní přírodní sladidlo jako plnohodnotná náhražka cukru získaného z cukrové řepy či třtiny.Summary: Lidské tělo potřebuje cukr, mozek nemůže bez glukózy pracovat. Tělo však nepotřebuje rafinovaný bílý cukr, ale komplexní sacharidy s dlouhou dobou vstřebávání spolu s minerálními látkami, které jsou pro metabolismus sacharidů potřebné. Cukr odebírá tělu důležité vitaminy skupiny B, neobsahuje rovněž žádné vitální látky. Zdravější jsou přírodní sladidla: obsahují minerály a vitaminy, mají méně kalorií. Stévie je paraguayská sladká bylina neobsahující kalorie a působící antibakteriálně. Autorka dokazuje její účinnost a pozitivní dopady na lidské zdraví. Uvádí řadu receptů pro praktické využití v domácnosti.Item type | Current library | Collection | Call number | Status | Date due | Barcode | ||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Knihy |
Skřečoň
|
naučná pro dospělé | SR 641.5 (Browse shelf(Opens below)) | Available | 420493008761 |
Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
Alternativní přírodní sladidlo jako plnohodnotná náhražka cukru získaného z cukrové řepy či třtiny.
Lidské tělo potřebuje cukr, mozek nemůže bez glukózy pracovat. Tělo však nepotřebuje rafinovaný bílý cukr, ale komplexní sacharidy s dlouhou dobou vstřebávání spolu s minerálními látkami, které jsou pro metabolismus sacharidů potřebné. Cukr odebírá tělu důležité vitaminy skupiny B, neobsahuje rovněž žádné vitální látky. Zdravější jsou přírodní sladidla: obsahují minerály a vitaminy, mají méně kalorií. Stévie je paraguayská sladká bylina neobsahující kalorie a působící antibakteriálně. Autorka dokazuje její účinnost a pozitivní dopady na lidské zdraví. Uvádí řadu receptů pro praktické využití v domácnosti.
There are no comments on this title.