Stévie : přírodní alternativa cukru a sladidel : hříšně sladká, ale zdravá / Barbara Simonsohnová ; z německého originálu Stevia ... přeložila Milada Burianová

By: Simonsohn, Barbara, 1954- [Autor]Contributor(s): Burianová, Milada [01-Překladatel]Material type: TextTextLanguage: čeština Original language: němčina Publisher: Praha : Ikar, 2013Edition: Vydání prvníDescription: 238 stran : ilustrace, 1 mapa ; 21 cmContent type: text Media type: bez média Carrier type: svazekISBN: 978-80-249-2127-3Other title: Přírodní alternativa cukru a sladidel - stévieSubject(s): stévie sladká | sladidla | léčivé rostliny | fytoterapie | zdravá výživa | jídla | Stevia rebaudiana | sweeteners | medicinal plants | phytotherapy | healthy eating | meals | stévie sladká léčivé rostliny sladidla kuchařské receptyGenre/Form: populárně-naučné publikace | kuchařské recepty | popular works | cookbooksSummary: Alternativní přírodní sladidlo jako plnohodnotná náhražka cukru získaného z cukrové řepy či třtiny.Summary: Lidské tělo potřebuje cukr, mozek nemůže bez glukózy pracovat. Tělo však nepotřebuje rafinovaný bílý cukr, ale komplexní sacharidy s dlouhou dobou vstřebávání spolu s minerálními látkami, které jsou pro metabolismus sacharidů potřebné. Cukr odebírá tělu důležité vitaminy skupiny B, neobsahuje rovněž žádné vitální látky. Zdravější jsou přírodní sladidla: obsahují minerály a vitaminy, mají méně kalorií. Stévie je paraguayská sladká bylina neobsahující kalorie a působící antibakteriálně. Autorka dokazuje její účinnost a pozitivní dopady na lidské zdraví. Uvádí řadu receptů pro praktické využití v domácnosti.
Tags from this library: No tags from this library for this title.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode
Knihy Knihy Skřečoň
knihovna-skrecon@k3bohumin.cz
K3 Bohumín - středisko knihovna – pob. SKŘEČOŇ
Pondělí  13-17:00  
Úterý  13-17:00  
Středa    
Čtvrtek  13-17:00  
Pátek  13-17:00  
1-Naučná literatura
naučná pro dospělé SR 641.5 (Browse shelf(Opens below)) Available 420493008761

Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík

Alternativní přírodní sladidlo jako plnohodnotná náhražka cukru získaného z cukrové řepy či třtiny.

Lidské tělo potřebuje cukr, mozek nemůže bez glukózy pracovat. Tělo však nepotřebuje rafinovaný bílý cukr, ale komplexní sacharidy s dlouhou dobou vstřebávání spolu s minerálními látkami, které jsou pro metabolismus sacharidů potřebné. Cukr odebírá tělu důležité vitaminy skupiny B, neobsahuje rovněž žádné vitální látky. Zdravější jsou přírodní sladidla: obsahují minerály a vitaminy, mají méně kalorií. Stévie je paraguayská sladká bylina neobsahující kalorie a působící antibakteriálně. Autorka dokazuje její účinnost a pozitivní dopady na lidské zdraví. Uvádí řadu receptů pro praktické využití v domácnosti.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Powered by Koha