Stévie :

Simonsohn, Barbara, 1954-

Stévie : přírodní alternativa cukru a sladidel : hříšně sladká, ale zdravá / Přírodní alternativa cukru a sladidel - stévie Barbara Simonsohnová ; z německého originálu Stevia ... přeložila Milada Burianová - Vydání první - 238 stran : ilustrace, 1 mapa ; 21 cm

Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík

Alternativní přírodní sladidlo jako plnohodnotná náhražka cukru získaného z cukrové řepy či třtiny. Lidské tělo potřebuje cukr, mozek nemůže bez glukózy pracovat. Tělo však nepotřebuje rafinovaný bílý cukr, ale komplexní sacharidy s dlouhou dobou vstřebávání spolu s minerálními látkami, které jsou pro metabolismus sacharidů potřebné. Cukr odebírá tělu důležité vitaminy skupiny B, neobsahuje rovněž žádné vitální látky. Zdravější jsou přírodní sladidla: obsahují minerály a vitaminy, mají méně kalorií. Stévie je paraguayská sladká bylina neobsahující kalorie a působící antibakteriálně. Autorka dokazuje její účinnost a pozitivní dopady na lidské zdraví. Uvádí řadu receptů pro praktické využití v domácnosti.

978-80-249-2127-3


stévie sladká
sladidla
léčivé rostliny
fytoterapie
zdravá výživa
jídla
Stevia rebaudiana
sweeteners
medicinal plants
phytotherapy
healthy eating
meals

stévie sladká léčivé rostliny sladidla kuchařské recepty


populárně-naučné publikace
kuchařské recepty
popular works
cookbooks

633.6 641.883 633.88 615.89:633.88 613.2 641.55 (0.062) (083.12)

Powered by Koha