TY - BOOK AU - Dreyer,Eva-Maria AU - Dreyer,Wolfgang AU - Řehořek,Vladimír TI - Bylinky, plody a houby: jak je rozeznat, sbírat a jíst T2 - Průvodce přírodou SN - 978-80-7433-021-6 PY - 2010/// CY - [Líbeznice] PB - Víkend KW - botanika KW - rostliny KW - byliny KW - plody KW - houby KW - recepty N1 - Obsahuje rejstřík N2 - Bylinkový salát třeba z kopřiv a sedmikrásek se připraví snadno, ale už jste někdy vyzkoušeli vlastnoručně pečený chleba z černého bezu, kořeněný olej z česneku medvědího, chutné brambory s bršlicí? Příroda před naším prahem je plná kulinářských pochoutek! Nemusíme jít až do pravěku za poznáním toho, co všechno naši předkové dokázali z okolní přírody pro sebe využít k snědku. Stačí vyzvědět od babiček nebo prababiček, zvláště pokud žily na venkově, co všechno z rostlin, které byly všude kolem, uměly jejich maminky nebo babičky zužitkovat v kuchyni. Jak byliny, lesní plody a houby nejen bezpečně poznáte, ale také čerstvé a chutně zpracované přinesete na stůl, to najdete v této praktické příručce ER -