Bylinky, plody a houby : jak je rozeznat, sbírat a jíst /
Eva-Maria a Wolfgang Dreyerovi ; [z německého originálu ... přeložil Vladimír Řehořek]
- [Líbeznice] : Víkend, 2010
- 173 s. : il. ; 20 cm
- Průvodce přírodou .
- Průvodce přírodou .
Obsahuje rejstřík
Bylinkový salát třeba z kopřiv a sedmikrásek se připraví snadno, ale už jste někdy vyzkoušeli vlastnoručně pečený chleba z černého bezu, kořeněný olej z česneku medvědího, chutné brambory s bršlicí? Příroda před naším prahem je plná kulinářských pochoutek! Nemusíme jít až do pravěku za poznáním toho, co všechno naši předkové dokázali z okolní přírody pro sebe využít k snědku. Stačí vyzvědět od babiček nebo prababiček, zvláště pokud žily na venkově, co všechno z rostlin, které byly všude kolem, uměly jejich maminky nebo babičky zužitkovat v kuchyni. Jak byliny, lesní plody a houby nejen bezpečně poznáte, ale také čerstvé a chutně zpracované přinesete na stůl, to najdete v této praktické příručce.