Lži o masu : živočišná výroba jako zdroj nemocí / Hans-Ulrich Grimm ; překlad: Kristýna Talafantová
Material type: TextLanguage: čeština Original language: němčina Series: Knihy OmegaPublisher: Praha : Dobrovský s.r.o., 2017Description: 258 stran ; 20 cmContent type: text Media type: bez média Carrier type: svazekISBN: 978-80-7390-367-1Uniform titles: Fleischlüge. Česky Subject(s): maso | masný průmysl | kvalita potravin | hygiena potravin | masné výrobky | ekologické zemědělství | péče o zdraví | maso masné výrobky péče o zdraví kvalita potravinGenre/Form: populárně-naučné publikaceSummary: Maso je bohaté na bílkoviny, minerály a další důležité látky, které naše tělo potřebuje. Totéž platí pro mléko, vejce a ryby. Ale příliš mnoho masa je nekvalitního a znehodnoceného jeho výrobou. Rakovina, Alzheimerova choroba nebo diabetes – to jsou jen některé nemoci, které mohou být vyvolány konzumací masa. Důvodem k nadměrné spotřebě masa je jeho nízká cena. A to není ten hlavní problém. Tím hlavním je, že většina masných výrobků pochází z průmyslové výroby. Chov zvířat je ovlivňován chemicky obohaceným krmivem a farmaceutickým průmyslem, což přispívá k rychlejšímu růstu zvířat. Hans-Ulrich Grimm odsuzuje tyto praktiky výrobců masa, které používají k dosažení maximálního zisku a nikomu nevadí, že se k nám dostává nekvalitní a zdravotně závadné maso.Item type | Current library | Collection | Call number | Status | Date due | Barcode | |||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Knihy |
Odd. pro dospělé
|
naučná pro dospělé | 637.5 (Browse shelf(Opens below)) | Available | 420493003767 | ||||||||||||||||||||||
Regionální fond Havířov |
Starý Bohumín
|
naučná pro dospělé | RF 613 (Browse shelf(Opens below)) | Available | 316602025710 |
Přeloženo z němčiny
Obsahuje bibliografii a rejstřík
Maso je bohaté na bílkoviny, minerály a další důležité látky, které naše tělo potřebuje. Totéž platí pro mléko, vejce a ryby. Ale příliš mnoho masa je nekvalitního a znehodnoceného jeho výrobou. Rakovina, Alzheimerova choroba nebo diabetes – to jsou jen některé nemoci, které mohou být vyvolány konzumací masa. Důvodem k nadměrné spotřebě masa je jeho nízká cena. A to není ten hlavní problém. Tím hlavním je, že většina masných výrobků pochází z průmyslové výroby. Chov zvířat je ovlivňován chemicky obohaceným krmivem a farmaceutickým průmyslem, což přispívá k rychlejšímu růstu zvířat. Hans-Ulrich Grimm odsuzuje tyto praktiky výrobců masa, které používají k dosažení maximálního zisku a nikomu nevadí, že se k nám dostává nekvalitní a zdravotně závadné maso.
There are no comments on this title.