Bylinky do kuchyně a jejich jedovatí dvojníci / Eva Maria Dreyer ; [z německého originálu ... přeložil Vladimír Řehořek]
Material type: TextLanguage: čeština Original language: němčina Series: Průvodce přírodouPublication details: Líbeznice : Víkend, 2008 Description: 141 s. : il. ; 20 cmISBN: 978-80-86891-77-4Subject(s): bylinky jedovaté rostliny rostliny encyklopedie jedlé bylinyScope and content: Příroda nám v každém ročním období nabízí záplavu rostlin. Zjara, v časném létě i v dalších měsících poskytuje mnoho zeleně i květů, jež se uplatňují jako zdroj vitaminů, příjemných chutí a léčivých účinků. Je jich kolem nás mnohem víc, než si obvykle uvědomujeme. Chlubí se svými barvami, nabízejí své listy i plody. Ty, které nejsou jedlé, nám starosti nedělají, ovšem – mnohé po pozření mají jedovaté účinky. Které jsou které? Odpověď je někdy těžká, když rostliny jedlé, nepoživatelné a dokonce jedovaté jsou si často podobné – jako dvojníci. Chceme-li bylinky sbírat a uplatnit v kuchyni, musíme je znát. Tato kniha nabízí možnost, jak spolehlivě poznat 90 všeobecně rozšířených poživatelných planých rostlin a jak je odlišit od podobných jedovatých nebo nepoživatelných druhů. Kniha Vás tímto úskalím vede srozumitelně a s přehledem.Item type | Current library | Collection | Call number | Status | Date due | Barcode | |||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Knihy |
Odd. pro dospělé
|
naučná pro dospělé | 58 (Browse shelf(Opens below)) | Staženo | 420490162295 | ||||||||||||||||||||||
Knihy |
Skřečoň
|
naučná pro dospělé | SR 58 (Browse shelf(Opens below)) | Available | 420490162296 |
Browsing Odd. pro dospělé shelves, Collection: naučná pro dospělé Close shelf browser (Hides shelf browser)
577 Geny, ženy a Gamow / | 577.115 Lněný olej : | 58 Putování přírodou : | 58 Bylinky do kuchyně a jejich jedovatí dvojníci / | 58 Stromy : | 58 Od báboviček k magnetům : | 58 Fascinující život rostlin : |
Obsahuje rejstřík
Příroda nám v každém ročním období nabízí záplavu rostlin. Zjara, v časném létě i v dalších měsících poskytuje mnoho zeleně i květů, jež se uplatňují jako zdroj vitaminů, příjemných chutí a léčivých účinků. Je jich kolem nás mnohem víc, než si obvykle uvědomujeme. Chlubí se svými barvami, nabízejí své listy i plody. Ty, které nejsou jedlé, nám starosti nedělají, ovšem – mnohé po pozření mají jedovaté účinky. Které jsou které? Odpověď je někdy těžká, když rostliny jedlé, nepoživatelné a dokonce jedovaté jsou si často podobné – jako dvojníci. Chceme-li bylinky sbírat a uplatnit v kuchyni, musíme je znát. Tato kniha nabízí možnost, jak spolehlivě poznat 90 všeobecně rozšířených poživatelných planých rostlin a jak je odlišit od podobných jedovatých nebo nepoživatelných druhů. Kniha Vás tímto úskalím vede srozumitelně a s přehledem.
There are no comments on this title.